Ψυχολογία

Σ’αγαπούσα μέχρι που η αξιοπρέπεια είπε: φτάνει!

Η αξιοπρέπεια είναι ένα προσωπικό και συναισθηματικό όριο που λειτουργεί ως ψυχολογική ασπίδα. Ανάλογα με το πού θέτουμε αυτό το όριο, τόσο οι προσωπικές όσο και οι κοινωνικές σχέσεις μας θα χαρακτηρίζονται από καλύτερη υγεία και ισορροπία.

Η αξιοπρέπεια στις στενές σχέσεις δεν επιδέχεται δοκιμές ή παραχωρήσεις. Τη στιγμή που αρχίζουμε να ενδίδουμε, αυτή η εξαιρετική και πολύτιμη ασπίδα αρχίζει να ραγίζει.

Αν θέλετε να αφιερώσετε μια στιγμή για να το σκεφτείτε, θα συνειδητοποιήσετε ότι πολύ λίγες φορές έχετε πραγματικά στοχαστεί πάνω σε αυτή την προσωπική και σημαντική διάσταση της ζωής μας.

Δεν έχουμε την τάση να το σκεφτόμαστε αρχικά, επειδή ανατραφήκαμε με την ιδέα ότι, αν αγαπάμε κάποιον, τότε πρέπει να του δίνουμε τα πάντα χωρίς να περιμένουμε τίποτα πίσω.

Μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα σε μια γνήσια ανταπόδοση της στοργής και το συναισθηματικό χειρισμό. Είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη αυτό προκειμένου να διασφαλίσετε την αξιοπρέπειά σας.

Σήμερα θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να σκεφτείτε πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα του άρθρου μας.

Η αξιοπρέπεια είναι ο σεβασμός που έχετε για τον εαυτό σας

«Σ’αγαπούσα μέχρι που η αξιοπρέπειά μου είπε: φτάνει!». Αν αισθανθήκατε ποτέ έτσι, τότε θυμάστε την εσωτερική διεργασία που σας έκανε να συνειδητοποιήσετε ότι η αγάπη μερικές φορές έχει ένα όριο που ονομάζεται αξιοπρέπεια.

Πηγή
meygeia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button