Επικαιρότητα

Πώς θα βάλεις υπότιτλους την ώρα που μιλάς στο Skype

Η Microsoft ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρώπων με Αναπηρία, χθες Δευτέρα, ανακοίνωσε δύο πολύ χρήσιμα νέα εργαλεία για το Skype και το PowerPoint.

Πώς θα βάλεις υπότιτλους στο Skype την ώρα που μιλάς; Αυτό είναι το ένα απ’ τα νέα χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά, το Skype κάνει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο την ώρα που μιλάς και σου εμφανίζει τους υπότιτλους!

«Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του Skype για κλήσεις ένας προς έναν, αλλά και για ομαδικές κλήσεις. Οι υπότιτλοι θα προσφέρουν μια σημαντική λύση σε ανθρώπους κωφούς ή γενικότερα με προβλήματα ακοής», αναφέρει η Microsoft.

Η εταιρεία σημειώνει πως οι υπότιτλοι έχουν αυτόματη κύλιση κατά τη διάρκεια της κλήσης, όμως, στο μέλλον θα προστεθούν και νέοι τρόποι εμφάνισης τους, με υποστήριξη για περισσότερες από 20 γλώσσες και διαλέκτους.

Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη από το μενού των ρυθμίσεων στην ενότητα «Calling» και την επιλογή «Call subtitles».

Πιο συγκεκριμένα, τι πρέπει να κάνεις για να βάλεις υπότιτλους στο Skype:

  • Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης ήχου ή βίντεο, επιλέξτε το κουμπί με το σύμβολο του συν (+).
  • Επιλέξτε την ενεργοποίηση των υπότιτλων.

Mπορείτε επίσης να βάλετε υπότιτλους σε μια συγκεκριμένη γλώσσα ως προεπιλογή για όλες τις κλήσεις Skype κάνοντας τα παρακάτω:

  • Επιλέξτε την εικόνα του προφίλ σας.
  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε Κλήσεις.
  • Επιλέξτε Υπότιτλοι κλήσης (δεν είναι ορατή ακόμα αυτή η επιλογή).

Το δεύτερο χαρακτηριστικό, αυτό του PowerPoint είναι ότι ουσιαστικά γίνεται μετάφραση σε πραγματικό χρόνο κι εμφανίζεται αμέσως ένα αντίγραφο του εγγράφου σου σε όποια γλώσσα έχεις διαλέξει!

Πηγή
ipop.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button