Υγεία

Οι oδοντίατροι προειδοποιούν: Μην πετάτε τα δόντια που αλλάζει το παιδάκι σας. Ο λόγος; Πολύτιμος!

Η απώλεια ενός παιδικού δοντιού είναι κάτι συγκλονιστικό για όλα τα παιδιά. Είναι ένα σημάδι ότι μεγαλώνουν. Και τα περισσότερα, το βάζουν κάτω απ’ το μαξιλάρι για να το πάρει η “νεράιδα των δοντιών”.

Και ίσως να γνωρίζετε το έπαθλο που δίνει η νεράιδα των δοντιών. Είναι χρήματα κάτω από τα μαξιλάρια των παιδιών για να γιορτάσουν αυτή τη νέα φάση της ζωής τους. Και τα παιδιά τα παίρνουν για να αγοράσουν κάτι για τον εαυτό τους, είτε παιχνίδια ή γλυκά.

Αλλά τι κάνετε με το δόντι εφόσον εισπράξετε τα χρήματα; Μερικοί άνθρωποι τα κρατούν ως αναμνηστικά, αλλά πολλοί απλά τα πετάνε. Αλλά, μήπως τελικά μπορεί ένα παιδικό δόντι να σας φανεί πραγματικά χρήσιμο;

Κι όμως, μπορεί.

Μια μελέτη έδειξε ότι τα δόντια του μωρού είναι μια πλούσια πηγή βλαστοκυττάρων, τα οποία είναι σαν πρωτοκύτταρα που μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλά είδη κυττάρων, αν χρειαστεί.

Αυτό σημαίνει ότι αν αργότερα στη ζωή, ένα παιδί χρειαστεί αποκατάσταση ιστού για οποιοδήποτε λόγο, τα βλαστικά κύτταρα από τα παιδικά του δόντια μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να αυξηθεί ο απαραίτητος ιστός.

Πιθανόν, η πρακτική της αποθήκευσης των παιδικών δοντιών θα μπορούσε να σώσει ζωές και να θεραπεύσει μια ποικιλία παθήσεων.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button