Ιστορίες

Θα αγγίξει την καρδιά σας: Δείτε πως ένα 6χρονο κορίτσι έσωσε τον μικρό του αδερφό από βέβαια θάνατο

Η Τέσι είναι ένα κοριτσάκι έξι ετών, που μια μέρα άκουσε τους γονείς της να μιλούν για τον μικρό αδελφό της Τεντ. Ήξερε ότι ήταν σοβαρά άρρωστος και ότι οι γονείς δεν είχαν σχεδόν καθόλου χρήματα. Η Τέσι άκουσε τον μπαμπά της να λέει με δάκρυα στα μάτια προς την απεγνωσμένη μητέρα της «Μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει τον Τεντ τώρα…»

Η Τέσι έτρεξε στο δωμάτιό της και έβγαλε ένα γυάλινο βάζο, το οποίο περιείχε όλες τις οικονομίες της. Έριξε όλα τα κέρματα στο πάτωμα και τα μέτρησε προσεκτικά, τα ξανάβαλε πίσω στο βάζο και έτρεξε στο φαρμακείο.

Στο φαρμακείο περίμενε υπομονετικά τον φαρμακοποιό να της δώσει την προσοχή του, αλλά εκείνος ήταν πάρα πολύ απορροφημένος από μια συζήτηση με έναν άντρα για να της δώσει σημασία. Η Τέσι κουνούσε νευρικά το πόδι της για να προσελκύσει έστω λίγη προσοχή. Καμία απόκριση. Στη συνέχεια άρχισε να βήχει δυνατά. Και πάλι τίποτα. Τέλος, πήρε ένα κέρμα και το χτυπούσε πάνω στο βάζο.

– Τι θέλεις; Την ρώτησε ο φαρμακοποιός φανερά ενοχλημένος. – Βλέπεις μιλάω με τον αδελφό μου από το Σικάγο τον οποίο έχω να δω για πολλά χρόνια.

– Ωραία, αλλά θα ήθελα να μιλήσω για τον δικό μου αδελφό, – απάντησε η Τέσι στον ίδιο τόνο με το φαρμακοποιό. – Ξέρετε είναι πραγματικά πολύ άρρωστος … και θα ήθελα να αγοράσω ένα θαύμα.

– Συγγνώμη, τι πράγμα;

– Το όνομά του είναι Τεντ και του μεγαλώνει κάτι κακό στο κεφάλι του, και ο μπαμπάς μου είπε ότι μόνο ένα θαύμα μπορεί να τον σώσει τώρα. Λοιπόν πόσο κοστίζει αυτό το θαύμα;

– Κοριτσάκι, δεν πουλάμε θαύματα εδώ. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω, – είπε ο φαρμακοποιός.

– Ακούστε, έχω χρήματα, μπορώ να πληρώσω. Αν αυτά τα χρήματα δεν είναι αρκετά, μπορώ να βρω περισσότερα. Απλά πείτε μου πόσο κοστίζει.

Ο καλοντυμένος αδελφός του φαρμακοποιού κάθισε στο ύψος του κοριτσιού και της έκανε νόημα να τον πλησιάσει.

– Τι είδους θαύμα θέλεις για τον αδελφό σου, γλυκιά μου;

– Δεν ξέρω – άρχισε να κλαίει η Τέσι. – Ξέρω μονάχα ότι είναι πολύ άρρωστος, και η μητέρα μου λέει ότι χρειάζεται μια εγχείρηση. Αλλά ο μπαμπάς μου δεν μπορεί να πληρώσει γι “αυτό, γι” αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τα χρήματά μου.

– Πόσα χρήματα έχεις μαζέψει; – αναρωτήθηκε ο άντρας από το Σικάγο. – Ένα δολάριο και έντεκα λεπτά – του απάντησε η Τέσι. – Και είναι όλα τα λεφτά μου. Αλλά αν θέλετε, μπορώ να βρω περισσότερα.

– Τι σύμπτωση – ο άντρας χαμογέλασε. – Ένα δολάριο και έντεκα λεπτά. Έκλεισε τα κέρματα στη γροθιά του, πήρε το κοριτσάκι από το χέρι και της ζήτησε να πάει στο σπίτι τξς.

– Θέλω να δω τον αδελφό σου και να γνωρίσω τους γονείς σου. Ας δούμε τι είδους θαύμα χρειάζεσαι!

Αυτός ο καλοντυμένος άνδρας ήταν ο Δρ. Carlton Armstrong, διάσημος χειρουργός, που ειδικεύεται στην νευροχειρουργική. Έκανε την εγχείρηση αμισθί, και σύντομα ο Τεντ ήταν σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του απολύτως υγιής. Οι γονείς των παιδιών δεν πίστευαν την τυχαία σειρά γεγονότων που οδήγησαν τη μικρή τους κόρη να συναντήσει αυτόν τον εκπληκτικό γιατρό.

– Αυτός ο γιατρός, – ψιθύρισε η μητέρα της Τέσι- είναι ένα πραγματικό θαύμα. Αναρωτιέμαι πόσο θα μας κοστίσει;

Η Τέσι χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα … ένα δολάριο και έντεκα λεπτά. Και επιπλέον την αληθινή πίστη ενός μικρού κοριτσιού.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button