Αθλητισμός

Δεύτερο παγκόσμιο μετάλλιο στο Μπότσια για την Ελλάδα

Μετά το ατομικό BC3, η Ελλάδα θα διεκδικήσει τη κορυφή και στα ζευγάρια της ίδιας κατηγορίας, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπότσια που φιλοξενείται στο Λίβερπουλ.

Στα ημιτελικά, οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης (Sport Assistant η Κατερίνα Πατρώνη), Άννα Ντέντα (SΑ η Κριστίνα Ντέντα) και Κωνσταντίνος Μασούρας (SA o Σωτήρης Χρονόπουλος) , νίκησαν 7-0 το Χονγκ Κονγκ και προκρίθηκαν στον τελικό των ζευγαριών, όπου θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Αυστραλία.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Στη φάση των ομίλων, η ελληνική ομάδα νίκησε 6-2 την Αργεντινή, με το ίδιο σκορ την Ταϊλάνδη και 4-3 την Ρωσία. Στα προημιτελικά επικράτησε 4-1 της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Πολυχρονίδης θα διεκδικήσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Λίβερπουλ, αφού ήταν πρώτος και στο ατομικό της ίδιας κατηγορίας. Πολυχρονίδης και Ντέντα είχαν φτάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα ζευγάρια BC3 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Στην ομάδα εκείνη, βρισκόταν και ο Νίκος Πανανός, ο οποίος εγκατέλειψε την ενεργό δράση αμέσως μετά τους Αγώνες της Βραζιλίας.

Πηγή
eaom-amea.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button