Νέα

Έξωση σε δύο Σωματεία ΑμΕΑ από το χώρο του Ελληνικού !!!

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας καταγγέλει ότι οι ιδιοκτήτες της Ελληνικό Α.Ε. και ο Φορέας Διαχείρισης Επένδυσης Ελληνικού προβαίνουν στην έξωση τόσο του παραπάνω συλλόγου όσο και του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό “ΝΙΚΗ”. Πιο συγκεκριμένα σε επιστολή τους αναφέρουν :

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε με τον πιο προφανή τρόπο τον Προεδρεύων του ΔΣ της Ελληνικό Α.Ε. καθώς και το ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Επένδυσης Ελληνικού , οι οποίοι πιστοποιούν την ανυπαρξία του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό “ΝΙΚΗ”.

Διερωτόμαστε κατ’ αυτό τον τρόπο, πως είναι δυνατόν να είμαστε ανύπαρκτοι, τη στιγμή που βρισκόμαστε στο χώρο του Ελληνικού, με πράξη παραχώρησης, από το 2007, καθ’ ότι το πλαίσιο δράσης των Φορέων μας εξυπηρετεί τουλάχιστον 2000 άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση και άτομα που είναι στο φάσμα του Αυτισμού, καθώς και τις οικογένειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Κοινωνικοί Φορείς (Ερμής και Αμυμώνη) με τους οποίους συνυπάρχουμε στον ίδιο χώρο, έχουν κατοχυρώσει εν αγνοία μας, μέσω νομοθετικής ρύθμισης, την παραμονή και τη συνέχεια της εγκατάστασής τους στο χώρο του Ελληνικού. Κατ’ αυτό τον τρόπο διερωτόμαστε γιατί υπάρχει επιλεκτικότητα και όχι συλλογικότητα στην κάλυψη των αναγκών και των τεσσάρων Φορέων που εδρεύουν στο χώρο του Ελληνικού, παρά το ότι βρίσκονται στο ίδιο
καθεστώς ύπαρξης.

Η αναπάντεχη και αιφνιδιαστική αυτή απόφαση, υποχρεώνοντάς μας να εγκαταλείψουμε τους χώρους λειτουργίας μας, έχει ως αποτέλεσμα 2000 μέλη να βρεθούν στο δρόμο με μεγάλες συνέπειες για την αναπηρική τους κατάσταση.

Θεωρούμε ότι για τις παραλείψεις οι οποίες προέκυψαν φέρουν ευθύνη οι Φορείς στους οποίους υπαγόμαστε και καταγγέλλουμε και απέναντι σ’ αυτή τη νοσηρή πραγματικότητα θέλουμε να καταθέσουμε ότι, εάν και εφόσον δε βρεθεί άμεσα λύση, θα δράσουμε με οποιονδήποτε τρόπο, καλώντας όλα τα μέλη και τις οικογένειές τους, καταρχάς σε διαφύλαξη του χώρου όπου μας έχει παραχωρηθεί και σε συνέχεια σε διαμαρτυρία στα συναρμόδια Υπουργεία και στη Βουλή των
Ελλήνων.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button