Επικαιρότητα

“Άστεγα” τα ΑΜΕΑ της Κορίνθου – Το παράπονο του Προέδρου και το μήνυμα του Δημάρχου

Δεν έχουν περάσει παρά μονάχα 4 ημέρες από το ιδιαίτερα καλογραμμένο μήνυμα του Δημάρχου Κορινθίων για την 3η Δεκεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ. Ένα μήνυμα που μιλούσε για συμπαράσταση, μέριμνα, ουσιαστική στήριξη. 


Σήμερα, από την αίθουσα του Καζίνο Λουτρακίου όπου φιλοξενείται το τριήμερο συνέδριο για τον ιαματικό τουρισμό των ΑΜΕA στην Πελοπόννησο, ο Πρόεδρος του Σωματείου της Κορίνθου έθεσε δυο σημαντικά ζητήματα τα οποία αναιρούν για την πόλη της Κορίνθου τα όσα ο Δήμαρχος της έλεγε δημόσια στο μήνυμά του.

Τέθηκε το ζήτημα της πρόσβασης στις παραλίες του δήμου που αποτελεί ζητούμενο (το Λουτράκι έχει εκμεταλλευτεί πρόγραμμα και έχει προχωρήσει σε τοποθέτηση υποδομής σε κάποιες παραλίες) αλλά και το ζήτημα της στέγης.

“Θα εκφράσω από το βήμα αυτό ένα παράπονο αφορμή του συνεδρίου” σημείωσε ο Πρόεδρος και συνέχισε: “Πως είναι δυνατόν να είμαστε ένα σωματείο με 1500 μέλη, καθ όλα ενεργό και να μην έχουμε στέγη” προκαλώντας βεβαίως ερωτηματικά για το πως δεν έχει βρεθεί ένα γραφείο στα τόσα κτίρια που διαθέτει και ο Δήμος, προκειμένου να στεγαστεί το σωματείο και βεβαίως πως γίνεται, όταν αυτό, το ελάχιστο δεν υλοποιείται, η αγαστή συνεργασία και η “ασφαλής πόλη” να είναι δεδομένα!

Ακριβώς λοιπόν επειδή η απουσία πράξεων ξεγυμνώνει τα λόγια, καλό θα είναι αυτά,να είναι περισσότερο μετρημένα…

Πηγή
moriasnews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button