Άρθρογραφία

Άδικες Εισαγγελικές Εντολές, η εμπειρία ενός “ασθενή”


iSpeech.org
Ονομάζομαι Παναγιώτης Κατωπόδης, και, εκτός των άλλων, είμαι ιδιοκτήτης της επιχείρησης Astarte Media & Laboratories, στην οποία ανήκει το On The Record. Αρκετοί από εσάς, έχετε διαβάσει άρθρα μου γύρω από διάφορα επιστημονικά ή καλλιτεχνικά θέματα, άλλοι πιθανότατα έχετε ακούσει κάποιον δίσκο μου ή κάποια παραγωγή μου.

Δε θα αναλύσω εδώ το πλήρες βιογραφικό μου, διότι προς το παρόν δεν έχει κάποια σημασία.

Σε αυτό το άρθρο, το οποίο θα ενημερώνεται καθημερινά, θα παρουσιαστεί η πικρή εμπειρία μου από την ελληνική δικαιοσύνη, το ελληνικό σύστημα υγείας, καθώς και συγκεκριμένους ανθρώπους, που τα υπηρετούν.

Επισημαίνω ξανά, ότι το άρθρο αυτό ανανεώνεται καθημερινά και για όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα, οπότε σας προτείνω να το επισκέπτεστε τουλάχιστον ανά οκτάωρο, καθώς θα υπάρχουν νέα στοιχεία.

H τροφική δηλητηρίαση που έγινε Διπολική Διαταραχή!

Σίγουρα, πολλοί ομφαλοσκόποι της Ιατρικής Επιστήμης βρίσκονται σε καίριες θέσεις στο Ε.Σ.Υ., όμως -ευτυχώς- τα επιστημονικά συμπεράσματα είναι άτεγκτα.

Ας δούμε, λοιπόν, τί είναι η Διπολική ΔιαταραχήΕδώ θα βρείτε ένα σύντομο, αλλά περιεκτικό κείμενο σχετικά με τη Διπολική Διαταραχή, ώστε να έχετε μια άποψη σχετικά με τη “νόσο” αυτή. Το myPsychology είναι ένας επιστημονικός ιστότοπος ανοικτός στις δημοσιεύσεις επιστημόνων, αλλά και “ασθενών”.

Η διάγνωση, στην περίπτωσή μου, ετέθη τον Ιανουάριο του 2017 από έναν τέτοιον ομφαλοσκόπο, ο οποίος θεωρεί -ακόμη μάλλον- τον εαυτό του κάποιου είδους “ιδιοφυΐα”, καθώς, το Ελληνικό Κράτος, του έχει παραχωρήσει έναν πανεπιστημιακό τίτλο.

Φυσικά, από τη θέση του ασθενούς, κανείς δεν ημπορεί να διερωτηθεί τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε το εν λόγω πτυχίο, τις ιδιαίτερες συνθήκες, την ευρύτερη μόρφωση, κουλτούρα και καλλιέργεια του “ιατρού”.

Όμως, από τη θέση του φιλοπερίεργου νέου -και δη νέου επιστήμονα-, ανοίγονται δημοσιογραφικέςεπιστημονικές και μεθοδολογικές προοπτικές και ανακύπτουν ερωτήματα άξια λόγου.

Ειδικά δε, όταν ο νέος αυτός (μιλάω για μένα σε 3ο πρόσωπο, γιατί μπορώ!) παθαίνει μια τροφική δηλητηρίαση (από το πολύ λιπαρό κρέας, τα αρνίσια κεφαλάκια για την ακρίβεια, και ανεβάζει CPK 1000), αλλά η βιολογική του μητέρα, ως είθισται, έχει κάποιες υποψίες(;), υπόνοιες(;), ευκαιρίες (;), ώστε να τον οδηγήσει σε κάποιο ψυχιατρικό τμήμα ενός κρατικού νοσοκομείου, και όχι στα επείγοντα. Ή έστω να τον βάλει να κάνει έναν εμετό, πριν απ’ όλα.

Συγκεκριμένα στο αισχρό, κτιριακά κρίνοντας (!), ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Και ας μου συγχωρεθεί η όποια καχυποψία, αλλά στον ίδιο πλανήτη έχουμε μεγαλώσει.

Έτσι δεν είναι;

Επιστροφή στο Παρόν

Μα ας επιστρέψουμε λίγο στον παρόντα χρόνο.

Είναι 2019, τέλη Σεπτεμβρίου και βρίσκομαι κρατούμενος, χωρίς να μου έχει απαγγελθεί κάποιο κατηγορητήριο στην Πτέρυγα Σκαρπαλέζου, στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Ε.Κ.Π.Α. Βρίσκομαι σχεδόν έναν μήνα εδώ μέσα! Χωρίς καν έξοδο για να αλλάξω λίγο τον αέρα μου!

Ευτυχώς, εδώ, οι γιατροί είναι ταυτόχρονα και καθηγητές ή ερευνητές ή γενικότερα έχουν πνεύμα συνεργασίας με τον ασθενή. Κάτι το οποίο αποβαίνει, προς το παρόν, ωφέλιμο για εμένα. Αλλά αναρωτιέμαι για πόσο ακόμη;

Εάν δεν έχετε ιδέα για το τί σημαίνει Ψυχιατρικός Εγκλεισμός και δη ακούσιος ή ανούσιος καλύτερα στην περίπτωσή μου, μπορείτε να ενημερωθείτε από την, κατά τα άλλα αδιάφορη για το θέμα, Εφ.Συν. εδώ.

Δυστυχώς η αριστερά στην Ελλάδα έχει τέτοιους εκπροσώπους έντυπου τύπου. Προφασίζονται πως ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα προβλήματα, χωρίς να θέλουν να σπάσουν αυγά.

Και ας κάνουμε λίγο μπρός-πίσω.

Δεν Υπάρχεις!

Από τη στιγμή που θα περάσεις τις πύλες του Ψυχιατρείου, ουσιαστικά δεν υπάρχεις. Όπως ο Παπακωνσταντίνου. (Κάνω λίγο χιούμορ, γιατί είναι το μόνο που μου μένει, μαζί με την υπομονή).

Είναι ως να βυθίζεσαι σε διεθνή χωρικά ύδατα και κανείς να μην αναλαμβάνει την υπόθεσή σου. Ειδικά δικηγόρος, ο πιο απαραίτητος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Κάντε, για του λόγου το αληθές μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, για το πόσοι δικηγόροι ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα και θα διαπιστώσετε, ότι είναι ελάχιστοι. Και πανάκριβοι.

Ο δικός μου μου ζήτησε 4.500€ και προκαταβολή το 1/4 του ποσού.

Καλύτερα στην Ελλάδα να είσαι τρομοκράτης, καλύτερα να μεταφέρεις 2 κιλά κόκα στο Χόνγκ Κόνγκ, παρά η μάνα σου, να σε κλείσει στο “Δαφνί” με εισαγγελική εντολή.

Καλύτερα να είσαι Περικλέας και Ηριάννια, ή όπως τα λένε αυτά τα άτομα, που δεν μπορούσαν -λέει-, να ολοκληρώσουν το Διδακτορικό τους. Καλύτερα να είσαι εθισμένο κοκάκι που περιμένει το γρήγορο χρήμα, παρά υγιής επιχειρηματίας, που προσπαθείς -και τα καταφέρνεις- να δίνεις προστιθέμενη αξία στον αέρα που ανασαίνουν πολλές χιλιάδες άχρηστοι τύποι, κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι.

Δεν ασχολείται κανείς μαζί σου.

Ειδικά οι Ποινικολόγοι, αν και οι ποινικές προεκτάσεις μια ενέργειας, όπως αυτή της ακούσιας μεταφοράς σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα είναι πάμπολες, πολυεπίπεδες και ατέρμονες.

Οι δημοσιογράφοι, απ’ την άλλη, οι συνάδελφοι δηλαδή, σε γράφουν φυσικά εκεί που δεν πιάνει το στυλό και φροντίζουν να ξεχάσουν στα γρήγορα.

Κατόπιν σε ξεχνάει ο Εισαγγελέας. Έπειτα οι δικοί σου. Έπειτα αναρωτιέσαι, πως λειτούργησε τόσα χρόνια αυτή η περίφημη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, για την οποία η Ελλάδα έφαγε αρκετές “σφαλιάρες”, ως Κράτος, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ίσως, βέβαια, τελικά αυτός είναι ο στόχος: η άμεση ηθική και η αργή και επώδυνη βιολογική εξόντωση του ατόμου.

Και ας μου συγχωρεθεί η όποια καχυποψία, αλλά στον ίδιο πλανήτη έχουμε μεγαλώσει.

Έτσι δεν είναι;

Μας θεωρούν ηλίθιους…

Ένα μεγάλο μέρος των “ιατρών” θεωρεί τους ασθενείς, όχι υποκείμενα της έρευνας, αλλά ανεγκέφαλα αντικείμενα. Σίγουρα έχετε αντίστοιχη εμπειρία, ακόμη κι αν είστε ο ίδιος γιατρός, και δεν έχετε αποκαλύψει την ταυτότητά σας στο συνάδελφο που σας εξετάζει.

“Σύνδρομο του Θεού” λέγεται. Θεωρεί, λοιπόν, κάποιος, ο οποίος έχει κατοχυρώσει ένα πτυχίο αρκούντως δύσκολο, ως προς την κατάκτησή του, ότι ο άνθρωπος που έχει απέναντί του δε διαθέτει τις πνευματικές δυνάμεις, ώστε να φτάσει στο ίδιο σημείο, γι’ αυτό και ο δεύτερος (το υποκείμενο της έρευνας!) απευθύνεται στον πρώτο, ως “επιστήμονα”. Βέβαια, ο επιστήμονας πάντοτε κρίνεται εκ του αποτελέσματος, κι ουχί από το τουπέ.

Στην περίπτωση της Ψυχιατρικής, εξ ορισμού, οι ψυχικές ασθένειες επιφέρουν και την ανάλογη και αντίστοιχη πνευματική κατάπτωση. Εκεί κι αν βασιλεύει, λοιπόν, ο μονόφθαλμος. Ο ιατρός, δηλαδή.

Θα σας θυμίσω, και κάντε την έρευνά σας, ότι στην Αγγλία μέχρι τον περασμένο αιώνα τα ψυχιατρεία αποκαλούνταν και “Fools’ Towers”, κι αυτό διότι, όσοι κλείνοντας εκεί, εθεωρείτο πως δεν είναι σε θέση να κρίνουν για το συμφέρον τους.

Σας θυμίζει “Εισαγγελική Εντολή για Ακούσια Νοσηλεία” ε;

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα

Όπως, λοιπόν, εξήγησα, ακόμη και τώρα, βρίσκομαι υπό μια πρόσφατη -6η κατά σειρά, αγαπητοί- Εισαγγελική Εντολή για Ακούσια Νοσηλεία. Και τη θεωρώ άδικη όχι αδίκως. Σκεφτείτε, όμως, πόση έρευνα έκανα μετά από 6 τέτοιες εντολές.

Σα να ήταν καραμέλες. Όπως τα σκληρά ναρκωτικά -βλ. δίγραμμα– που συνταγογραφούν αυτοί οι τύποι.

Επαναλαμβάνω, τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρίσκομαι στην πτέρυγα Σκαρπαλέζου του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και νοσηλεύομαι, όπως -και- θα έπρεπε!

Γιατί την θεωρώ -εντελώς- άδικη;

Διότι δύο ημέρες πριν την ακούσια εισαγωγή μου, για την οποία διαμαρτυρήθηκα εντόνως, μα κανένα αυτάκι δεν ίδρωσε, βρισκόμουν στο ιατρείο του “επιστήμονα” που με “παρακολουθεί” και τυγχάνει να βρίσκεται και σε θέση ευθύνης σε άλλη πτέρυγα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. Τον επεσκέφθην, μου έγραψε τα “φάρμακα”, τα ναρκωτικά που αναγκαστικά πρέπει να πάρω δηλαδή, και ξέχασε και κάποια από αυτά. Για την επίσκεψη αυτή πλήρωσα και την “ιατρική αμοιβή” των 70€.

Προς απόδειξη αυτού, έχω κρατήσει και δεν εκτέλεσα τις συνταγές του. Απόδειξη δεν πήρα. Δεν ζήτησα κι όλας, γιατί είπα να μην παζαρέψω την υγεία μου.

Κατά την εισαγωγή μου, “εξετάστηκα” από ένα λιποϋψή γιατρουδίσκο, το όνομα του οποίου βρίσκεται ήδη στη διάθεση των έχων ώτα και ακοόντων.

Ο τύπος αυτός, παρόλο που του εξήγησα την πρόσφατη επίσκεψή μου στον συνάδελφό του, την εξέτασή μου, την συνταγογράφηση των φαρμάκων(ναρκωτικών) και προσφέρθηκα να εισαχθώ εκουσίως την αμέσως επόμενη ημέρα –6 Σεπτεμβρίου-, δεν ίδρωσε καθόλου. Και κακώς.

Όμως γιατί; Γιατί είναι μια φυσική, καθημερινή διαδικασία αυτού του είδους των “επιστημόνων”, να εγκλωβίζουν νομικάιατρικά και -όταν μπορούν, βέβαια- πνευματικά το θύμα τους.

Το κάνουν δε με μεγάλη ευχαρίστηση και αίσθηση καθήκοντος.

Ο εγκλωβισμός

Είναι γνωστή και αποτελεσματική τακτική των κατεχόντων την επιστήμη της συμπεριφορικής προσαρμογής, της απώθησης και της άρνησης, να εγκλωβίζουν τα θύματα τους.

Ας δούμε από κοντά, λοιπόν, την προσπάθεια εγκλωβισμού μου, από τον “επιστήμονα”, τον οποίον επισκέφθηκα μόλις δύο ημέρες πριν την ακούσια εισαγωγή μου. Ακολουθεί ένας διάλογος, ο οποίος καταγράφηκε στο πλαίσιο της Επιστημονικής, Δημοσιογραφικής και Νομικής Έρευνας, και είναι απολύτως νόμιμως, καθώς προέκυψε εντός επαγγελματικού χώρου, κατά το διάλογο δύο επαγγελματιών, εμού και ενός “ιατρού”.

Και η τριφυής αυτή έρευνα εδώ εκφαίνεται ως Δημοσιογραφική, τα άτεγκτα επιστημονικά ερωτήματα και συμπεράσματα, θα αποτελέσουν θέμα για ένα, ακόμη, διδακτορικό μου στην επιστήμη της Επικοινωνίας. Σε κάποιο Πανεπιστήμιο, όχι ελληνίκιο.

Θα παρακολουθήσετε από κοντά πως, με στοχευμένες ερωτήσεις σχετικά με πιθανές αδυναμίες, ο “ιατρός” κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια, να εγκλωβίσει τη λεία του και να συνταγογραφήσει, όσο περισσότερα και δυνατότερα ναρκωτικά μπορεί.

Ο διάλογος

ΙΑΤΡΟΣ: Πώς είμαστε; Πώς είμαστε;
ΠΚ: Προσπαθούμε.
ΙΑΤΡΟΣ: Έχουμε καιρό να τα πούμε, έτσι;
ΠΚ: Αρκετό, ναι.
ΙΑΤΡΟΣ: Πώς είμαστε;
ΠΚ: Καλά.
ΙΑΤΡΟΣ: Δηλαδή;
ΠΚΔουλεύουμε, κοιμόμαστε, τρώμε…
ΙΑΤΡΟΣ: Ορίστε; Δεν κοιμάστε;
ΠΚ: Δουλεύουμε, κοιμόμαστε, τρώμε φυσιολογικά…
ΙΑΤΡΟΣΠόσες ώρες κοιμάστε;
ΠΚ: Αναλόγως την ημέρα. Το ελάχιστο είναι… προσπαθώ δηλαδή… ένα εξάωρο, εφτάωρο…
ΙΑΤΡΟΣ: Μουχμου….
ΙΑΤΡΟΣ: Δουλεύετε κάθε μέρα;
ΚΠ: Ναι…
ΙΑΤΡΟΣ: Διακοπές πήγατε;
ΚΠ: Ναι! Μπορούμε να πούμε, ότι έκανα διακοπές φέτος. (ξεφυσάει με ανακούφιση)
ΙΑΤΡΟΣ: Πού πήγατε;
ΚΠ: Εδώ! Αττική! Στο Δασκαλειό, πήγαινα για μπάνιο. Για… κάνα… έντεκα μπάνια… και… γενικά εντάξει… λίγο…
ΙΑΤΡΟΣ: Με τη δουλειά πώς είναι τα πράγματα;
ΠΚ: Μχα, περίπλοκα… εντάξει… ξέρω ‘γω… εεεε…. Έφυγα από ‘κει που ήμουνα, από τη ****… δεν άντεχα άλλο.

Ο διάλογος συνεχίστηκε για λίγο ακόμη στο ίδιο πνεύμα: εγώ απαντούσα με ειλικρίνεια και ο ιάτωρ πάσχιζε να με εγκλωβίσει, προκειμένου εγώ ο ίδιος, να φανεί, ότι αποζητούσα τη βοήθειά του και προθύμως θα δεχόμουν τις “εντολές” και τα ναρκωτικά του.

Όμως, ευτυχώς για εμένα, δεν έμπλεξα ποτέ με ναρκωτικά, ειδικά συνθετικά σκληρά ναρκωτικά, κι ας με ανάγκασαν να τα βάλω στο αίμα μου αρκετές φορές αντίστοιχοι “επιστήμονες”, προκειμένου να θεραπεύσουν μια κατά τα άλλα παραγωγικήυγιήυπομονετικήειλικρινήφιλάνθρωπηφιλόζωηευαίσθητη, και αρκετά υψηλής νοημοσύνης “Διπολική Διαταραχή”.

[…]

Συνεχίζεται…

Στα επόμενα κεφάλαια θα διαβάσετε:

 • Οι περιστασιακά κακές σχέσεις με τη συγγενή πρώτου βαθμού
 • Η ανακουφιστική λύση της Εισαγγελικής Παραγγελίας
 • Λίγη παλινδρόμηση ακόμη
 • Η χρόνια νόσος με τα “ψυχωσικά”
 • Η ελληνική επιστήμη κατά παραλληλισμό προς τη διεθνή βιβλιογραφία
 • Ο ρόλος της Αστυνομίας
 • Το πρόσφατο σχετικό προς διαβούλευση νομοσχέδιο
 • Οι επερχόμενες αλλαγές
 • Νομολογία
 • Διεθνής νομολογία
 • Δίκες κατά του Ελληνικού Κράτους
 • Η “Δίκη των Βενζοδιαζεπινών”
 • Παρενέργειες: άμεσες, έμμεσες, βραχυπρόθεσμες, μακροπρόθεσμες
 • Τελικά ποιός κρίνει για το συμφέρον μου;

Τελευταία αναθεώρηση: 29/9/2019 14:24.

* Το κείμενο αυτό θα υποστεί διορθώσεις και στην τελική του μορφή θα κατατεθεί σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή ΜΜΕ, σε όσα δείξουν ενδιαφέρον φυσικά.

Όμως, μη βιάζεστε… θα πάρουμε το χρόνο μας, όπως ακριβώς και η ελληνίκια δικαιοχαχαχαχαχαχα… και οι ελληνίκιοι εισαγελείς.

Υ.Γ. 1: Δεν σε σώζει ούτε 112.

Υ.Γ. 2: Η έρευνα έχει αποφέρει στοιχεία οπτικού, ακουστικού και άλλου υλικού, τα όποία δεν θα τα θέσω στη διάθεση κανενός ελληνίκιου εισαγελέα, αλλά μόνον ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και του αντίστοιχου θεσμού του Ο.Η.Ε. Εδώ θα παρουσιαστούν όλα με παραλλαγμένα τα στοιχεία ταυτοποίησης όλων των συμμετεχόντων πλην εμού.

Παναγιώτης Κατωπόδης

Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Πηγή
ontherecord.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close